Gamle Mursten får kvalitetsmærke

For nylig fik Gamle Mursten lovning på en fin anerkendelse, nemlig CE-mærket, der garanterer produktets kvalitet som byggemateriale.

Tillid til genbrugsmaterialer

TV Avisen på DR viste den 23. januar 2018 et indslag om Gamle Mursten, hvor den cirkulære idé med projektet bliver fint forklaret af miljømyndigheder, arkitekter og producenter. Se indslaget nedenfor. 

Indslaget viser bl.a., hvordan de nedbrudte mursten fra en skole i Silkeborg genopstår som nybygget skole i København. En konsulent fra Miljøstyrelsen fortæller i indslaget, at den europæiske kvalitetsgodkendelse af gamle mursten, CE-mærkningen, er et væsentligt gennembrud for genbrugsmaterialer i byggebranchen. Det skaber nemlig tillid til, at produktet er velegnet til nybyggeri. 

Gamle Mursten i Nordjylland

AVV har gennem nogle år samarbejdet med Gamle Mursten for at styrke det lokale genbrug af mursten. Filosofien er, at mursten fra nordjyske nedrivningsprojekter skal genbruges og komme nordjyderne til gode. Derfor åbnede vi i 2018 den lokale afdeling Gamle Mursten Nord, i et samarbejde mellem AVV, Gamle Mursten i Svendborg og Den Sociale Kapitalfond. Dette skal styrke både miljøet og det rummelige arbejdsmarked, da de ansatte i en vis udstrækning er mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

I dag er Gamle Mursten Nord løftet over under Cirkulær Nord Fonden og er en privat virksomhed.

 

Del dine tanker