Om Gamle Mursten Nord

Gamle Mursten Nord blev oprettet i 2017. Vi behandler sten til og fra Jylland.

Ejere er Cirkulær Nord Fonden, Den Sociale Kapitalfond og Gamle Mursten i Svendborg.

Vores mål er

Sikre lokal håndtering af lokale ressourcer. Forbedre miljøet og det lokale CO2-regnskab. Bevise, at cirkulær økonomi er relevant og bæredygtigt. Løfte og opkvalificere borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet og skabe lokale arbejdspladser.

Lokalt kredsløb

Ved at rense mursten fra nedrivningsmodne bygninger i Nordjylland holder vi stenene i lokalt kredsløb, og miljøet spares for energibelastningen ved brænding af nye mursten. Hver genbrugt mursten sparer miljøet for 0,5 kg CO2. Der går typisk 16.000 mursten til at bygge et enfamiliehus – dvs. du sparer 8 ton CO2 ved at bygge med gamle mursten i stedet for nye. Det er cirkulær økonomi i praksis.

Arbejde med mening

Gamle Mursten Nord er et cirkulært affaldsanlæg med social samvittighed. Anlægget beskæftiger borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet: Mennesker med arbejdsskader, flygtninge eller psykisk sårbare. Vi opkvalificerer borgerne, hjælper dem videre i et meningsfuldt arbejdsliv og understøtter lokal beskæftigelse og vækst.

 

Hos Gamle Musten Nord har vi forstand på fortidens byggemetoder og materialer, hvilket hjælper os ved nænsomme nedrivninger.

Vi har også forstand på nutidens og fremtidens krav til byggerier, så vi kan vejlede om projekter.

Og så gør vi i det daglige stor brug af vores menneskelige indsigt, da vi ligger vægt på meningsfuld beskæftigelse til alle – også dem, som er på kanten af arbejdsmarkedet.

steen-madsen

Steen Madsen

Direktør

Kurt Brandi

Kurt Brandi

Afdelingsleder

woocommerce-placeholder

Anja Piilgaard Frederiksen

Administrativ Koordinator

Priser

Brønderslev kommunes miljøpris 2019